Dear Jane...

… ett evighetsprojekt.

 

Originalet, sydd av Jane A Stickle, och blev klar 1863!

Ibland är man galen, men jag har under ett par månader funderat på det här med handsömnad och tittat lite på Dear Jane. I går gjorde jag slag i saken och köpte bok, där alla blocken beskrivs samt lite annat smått och gott värt att veta innan man startar, linjaler och några bitar tyg. Jag är förvisso glad för lite mer färgstarka tyger, men har beslutat mig för att min Dear Jane skall sys i lite mera jordnära färger.
 
Jag får som sagt se det som ett evighetsprojekt, 225 små block, 5"x 5" dvs 12,7 x 12,7 cm vardera. Ett riktigt "hästjobb", men tanken är sköna timmar framför TVn. Det blir en utmaning av största mått och kräver metervis med tyg!

Jag har bestämt mig för att sy hela projektet för hand och räknar med många ÅRS Arbete!!

Eftersom jag har inte lyckats finna någon svensk grupp på FB som handlar om ämnet har jag valt att starta upp en grupp trots att jag själv är en riktig ”newbie” vad gäller Dear Jane. Gruppen heter ”Vi syr en Dear Jane”. Så du som läser detta inlägg och själv är intresserad av att sy eller redan sytt en Dear Jane, hoppas jag ansluter dig till gruppen. Jag kommer att behöver all hjälp jag kan få under arbetets gång.

Men, det finns en riktigt bra sida som jag frekvent kommer att besöka, Dear Jane, för vägledning. Har även anmält mig till en kurs i Danmark hos JA Design som också säljer underbara tyger som passar till projektet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0