Besöket i Christiania!

Vilken dag!
Har med kusin Ulla varit på bussutflykt med min fackliga organisation Seko till Christiania i Köpenhamn, den berömda fristaden som är en av Danmarks mest populära turistattraktion.

Men dagen började med en bussfika (nescafé och frallor som satt bra så där på morgonkvisten) i en småbåtshamn nära Den blå Planeten. Därefter gjorde vi ett besök på Haveforeningen Vennelyst, Danmarks äldsta kolloniförening från 1892. Underbara små kollonistugor!

Därefter var det dags för dagens höjdpunkt - Christiania.
Efter en halvtimmes introduktion blev det en guidad rundtur i området. Guiden har bott i Christiania i över 35 år! Besöket var otroligt intressant. Ja så pass, att både jag och Ulla var rörande överens om att vi två helt enkelt bestämde oss för att göra en egen utflykt till Christiania för att få mer tid att strosa omkring där.
Det var fritt fram att fotografera i området med undantag för Pusher Street som är en gata i stadsdelen Christiania där handel med cannabis sker helt öppet från små bodar.

 
 
 
 
 
 

Vi fortsatte därefter till Charlottenlund/Dyrehavsbakken där Michael väntade med en stor dansk lunchbuffé och en god öl/vin på restaurang Lille-Petter. Efter några timmars fri tid att ströva omkring på Bakken, avslutades dagen med kaffe och wienerbröd på samma restaurang innan vår chaufför styrde kosan mot Sverige.
En helt fantastisk dag!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej

Såg dina hoya plantor och blev då kär
Undrar om.du säljer stickling av hoya patella?
Mvh Eva

Svar: Jag har inga Hoyor längre, det är flera år sedan jag slutade. Pröva på Tradera, där finns det många personer som säljer sticklingar
Eva

2015-07-11 @ 23:39:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0