PROVENCE RESAN, tisdagen den 25 juli, Marseille - En krutgumma till morsa

Ja, det måste man väl ändå säga.

Mor min, 85 om en vecka, hängde glatt med mig på resan till Provence i somras. Även om hon inte följde med på alla utflykterna, var hon ändå otrolig som orkade hålla vårt tempo. Det var upp tidigt och sent i säng vareviga dag. Trots långa promenader på utflykterna, försökte hon ändå hänga på.

Här väntar vi på Jonas som skall köra oss till Marseille där vi skall tillbringa eftermiddagen.

Provenceresan den 25 juli 2006 på väg till Marseille

Kanske blir det ännu en resa för oss till sommaren.

PROVENCE RESAN, tisdagen den 25 juli, Marseille

Efter en lätt lunch, var det dags för ännu en utflykt och som kontrast till småstäder som den muromgärdade Aigues-Mortes i floden Rhônes steg vi återigen på bussen och åkte vi till en av Frankrikes största men äldsta stad, den myllrande storstaden Marseille, för att njuta av atmosfären känd för fisksoppan bouillabaisse.
Myllra är verkligen det rätta ordet, för nog märktes det att vi kommit till en riktigt stor stad.

Provenceresan den 25 juli 2006 Marseille

Jonas släppte av oss nere vid hamnen och där fick vi två timmar till vårt förfogande för att på egen hand ströva omkring i Marseille. Men, vi var ett par stycken som slog oss samman för att tillsammans utforska en pytteliten del av Marseille (mer hinner man inte på 2 timmar). Vi hade tecknat oss för en stadsrundtur med "leksakståget" för att på detta sätt få se så mycket som möjligt av de gamla kvarteren i Marseille.

Marseille ligger vackert på en höjd ovanför den gamla hamnen Vieux Port. Denna klassiska gamla hamnstad har på senare årtionden fått en rejäl ansiktslyftning och huvudgatan La Canebière lockar med mängder av spännande butiker och inbjudande fiskrestauranger. En liten bit från hamnen ligger Jardin des Vestiges där fynd efter den gamla grekiska bosättningen från 300-talet f Kr nyligen upptäcktes, men den hann vi inte med.

Provenceresan den 25 juli 2006 Marseille

Provenceresan den 25 juli 2006 Marseille

Efter stadsturen kände vi alla för lite förfriskningar (det var nästan 40 grader varmt i solen) och hittade en mysig uteservering nere vid hamnen där vi stannade kvar tills det var dags att återvända till Aix.


RSS 2.0