Att man aldrig lär sig...

Så blev jag då äntligen färdig att göra det där biobesöket jag så länge väntat på:  "Djävulen bär Prada".

Men, tänk att man aldrig lär sig. Efter att ha läst boken blev jag ännu mer sugen på att se filmen med Meryl Streep i huvudrollen. I tankarna kunder jag verkligen se henne framför mig som denna fruktansvärda "bitch" till chef.
Men ack så beviken jag blev. Trots att båda huvudrollsinnehavarna gjorde fina prestationen så går filmen ändå inte att mäta sig med boken. Det fattas helt enkelt alldeles för mycket i filmen. Men, så är det ju alltid även om jag trodde att så inte skulle vara fallet den här gången.

Boken läste jag för dryga månaden sedan och tyckte till en början att den var lite dryg. Men, efter ca 100 sidor började det äntligen hända saker. Boken är på nästan 400 sidor och handlar således om Andrea Sachs som blir överlycklig när hon får jobbet som assistent på modevärldens hetaste tidning - Runway.

På baksidan av boken står att läsa: "Ett jobb miljoner flickor skulle dö för". Men hon anar inte vad som väntar. Chefredaktören, Miranda Priestly, är en riktig djävul som tvingar ut henne på de mest bisarra och omöjliga uppdrag och kräver fullständig service tjugofyra timmar om dygnet. Andrea försakar pojkvän, familj och vänner, allt för att få den hett eftertraktade rekommendationen från Miranda som kan hjälpa henne att förverkliga sin stora dröm - att en gång bli redaktör på New Yorker."

LÄS BOKEN, den är fantastisk. Men vill du även se filmen så se den först och läs boken efteråt, det är i alla fall min bedömning.

PROVENCE RESAN, tisdagen den 25 juli, Aix-en-Provence

Vi startade dagen strax efter frukost med en morgontur i Aix. Eftersom vårt hotell låg en bit utanför centrala delen av Aix, åkte vi med bussen in till centrum där vi klev av och fortsatte turen inne i centrala Aix till fots. Ylva guidade som vanligt.

Aix-en-Provence är en typisk provencalsk stad med drygt 2000-åriga anor, grundad av romarna. Cours Mirabeau, denna världsberömda aveny och stadens eleganta huvudstråk med plataner i fyrdubbla led får man bara inte missa. Hela avenyn är utsmyckade med fantastiska fontäner och kantas av trotoarserveringar i mängder. Inte heller Le Vieil Aix, gamla stan, med virvarr av smala gator, små butiker och vackra välbevarade hus får man missa. Här passade jag på att shoppa och det blev en påse med underbart vackra pärlemoknappar till Scrapbookingen.

Provenceresan den 25 juli 2006 Aix-en-Provence

Stadsrundturen avslutade med förfriskningar på en av trotoarserveringarna (fast vi satte oss inomhus då det var svalare där) och själv prövade jag den för området typiska drycken Pastis, en typ av snaps med anissmak blandad med vanligt vatten och is. Mycket gott och svalkande.

I Aix verkade för cirka 100 år sedan konstnären Paul Cézanne, en mästare i att skilda landskapets ljusskiftningar. Han hedras med små gatustenar av guld (inte äkta väl?) infällda lite här och där längs med de gator han så flitidgt trampat på.

La bonne vie - Det goda livet

En "tag" jag gjorde i all hast att hänga på en flaska vin jag köpt i Alsace som jag skulle ge bort till en god vän.
La bonne vie

Caffè Latte

För en tid sedan blev jag bortbjuden i sista minuten för ett parti bridge i goda vänners lag och fick plötsligt problem med vad jag skulle ta med mig till värdfolket. En flaska vin hade dom ju fått vid ett flertal tillfällen så det tyckte jag inte var så spännande längre. Blommor? Nä, det är så uttjatat.
Men, kaffe dricker ju trots allt de flesta så det blev ½ kg Zoegas kaffe + en fin burk att förvara kaffet i.
Nu är det ju så att det kanske inte precis är den rätta sortens kaffe för Caffè Latte, men jag gjorde ändå en liten etikett, som jag scrapliftat från någon annan, med recept på Caffè Latte att hänga på paketet. Så här blev det.

Caffè Latte


PROVENCE RESAN, måndagen den 24 juli, Colmar - Aix-en-Provence

Måndagen den 24 juli lämnade vi, efter frukosten, Colmar och fortsatte vår resa söderut.
Vi lämnade tillfälligt Frankrike och åkte på vackra vägar genom Schweiz där vi fick en skymt av Basel och Geneve.
Åter i Frankrike passerade vi Grenoble och framemot eftermiddagen skvallrade det alltmer kuperade landskapet om att vi nått Provence, "Solens och ljusets rike".

Provenceresan den 24 juli 2006 Colmar - Aix-en-Provence
I kvällningen, efter cirka 71 mil, nådde vi så äntligen Aix-en-Provence, Provences historiska huvudstad, där vi installerade oss på Hotel Kyriad Prestige. Här väntade tre spännande dagar med många förhoppningsvis givande utflykter.

Fortsättning följer...

Mors dag 2006...

... firade vi, mor och jag, i Sjöbo kaffestuga och den här layouten har jag gjort från ett av fotona jag tog denna dag. Mors dag 2006
Jag har fösökt fånga rosens färg i min layout.

Festerna hos Strandberg & Carlsson...

...är alltid lika trevliga och dom här layouterna har kommit till efter deras "Kräftbridge" nu i augusti.

Vi startade som som vanligt tidigt på eftermiddagen och välkomnades ute på värdinnans altan med ett glas Sangria. Det var både läskande och gott i sommarvärmen.

Efter lite småprat var det dags för ett par brickor bridge. Vi hann inte med än påbörja budgivningen förrän vi insåg att vi måste flytta inomhus då det blåste så pass att korten for iväg över hela altanen. Synd, för det var varmt och skönt ute trots blåsten.

Kräftbridge augusti 2006 bild 1
Det blev några timmars bridge och därfter blev det äntligen dags för kräftorna. Underbart gott!

Det fanns (som vanligt) mängder med god mat, bland annat några svamp- och sparrispajer som värdinnan funnit recepten på i Ystads Allehanda som jag bara måste testa själv någon gång.
Kräftbridge augusti 2006 bild 2
Efter maten fortsatte bridgespelet och vi avrundade den sena kvällen med glasstårta och kaffe.

Mätt och belåten cyklade jag sedan hem i den mörka och tysta Ystadnatten efter ännu en trevlig kväll hos värdparet.


RSS 2.0