Mina nya fotoalbum

När jag började med scrapbooking visade det sig att mina gamla album inte längre skulle var användbara, främst på grund av formatet. I och för sig går det utmärkt att scrappa i A4-format, men de flesta papperna är tillverkade i det amerikanska formatet 12’ x 12’ d.v.s. 30,5 x 30,5 cm och det var det formatet jag bestämde mig för att använda när jag började scrappa. Detta medförde att jag behövde köpa ett nytt album.

 

Det fanns typ två varianter att köpa, dels de man kunde fylla på s.k. postbound album och dels de som det inte gick att fylla på. Nackdelen med som inte går att fylla på är att man måste scrappa direkt på dom sidorna som sitter i albumet och det vill man ju kanske inte. För vad händer om något går snett? Bladen går ju inte att byta ut om man misslyckas med en layout!

Så, då var ju saken klar, det var alltså ett postbound album jag var ute efter.

 

De som finns i butikerna är inte speciellt snygga enligt min mening, men mitt första album blev ändå ett färdigköpt klätt med svart linne tyg.

 

Efter en tid hade jag fyllt albumet till bristningsgränsen och insåg att det var dags att införskaffa ännu ett. Vid den tidpunkten hade jag redan insett att man kunde tillverka albumen själv. På både Scrappiz och på Scrapbutikens ”workshop”-sida fanns det bra och tydliga beskrivningar.

 

Sagt blev gjort och detta är resultatet av mitt första egentillverkade postbound album som jag enbart använder för de layouter som handlar om mig själv d.v.s. ”Boken om mig”.

Album

Det gamla albumet, det första som jag köpte, har blivit ett ”allt-i-allo”-album.

 

I våras var det dags igen för ännu ett album, och det blev såhär och är tänkt för de layouter som handlar om mina djur:

Album


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vilka fina album du har gjort! Jag är otroligt imponerad. Vad duktig du är!

2006-09-10 @ 09:48:59
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Theresa (Pysselgumman)

Superfint!!!

2006-09-15 @ 12:31:29
URL: http://www.pysselgumman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0