PROVENCE RESAN, lördagen den 22 juli, Malmö – Kassel

Så var det så äntligen dags, dagen jag så länge sett fram emot när jag och mor skulle resa med Ölvemarks Holiday till Provence. Det var första gången vi skulle göra en resa tillsammans och hade valt att göra en bussresa.

Klockan ringde redan kl 4.30, så det var bara till att stiga upp, för anslutningsbussen från Ystad till Malmö gick redan kl 6.30 och vi skulle vara på plats vid Ystad busstation senast kl 6.15.


Efter en snabb dusch, och en lätt frukost bestående av kaffe och en macka (jag har svårt att få ned någon mera mastigt så dags på dygnet), packade jag ned det sista. Fanns nu allt med? Ja, det fick man ju hoppas på nu, när taxin strax skulle hämta oss.
Katterna pussades adjö med hopp om att kattvakten nu skulle sköta sitt, osså började vårt stora äventyr. 

I Malmö, på Olleboterminalen togs vi emot av Ylva, vår reseledaren, och steg ombord på vår bekväma och helt nya buss, medan Jonas, vår chaufför på resan, lastade in vårt bagage.

Provenceresan den 22 juli 2006 Malmö-Kassel

Vi var 48 personer i bussen när den så sakteliga började att rulla söderut, över Öresundsbron och vidare genom Danmark. Från Rödby tog vi färjan till Puttgarden och passade på att beställa lite dryckjom. Det var praktiskt arrangerat, vi fyllde bara i vår beställningstalong, lämnade den till reseledaren och så skulle varorna levereras när vi var tillbaka i Malmö vid resans slut.


Väl i Tyskland gjorde vi ett lunchuppehåll i en liten tysk by innan vi fortsatte vår färd söderut. Under eftermiddagen passerade vi hansestäderna Lübeck och Hamburg och passade på att unna oss en avkopplande kaffepaus på vårt ”Buss Café” (Ylva och Jonas dukade upp utanför bussen). Det fanns möjlighet att få kaffet ”spetsat” och jag beställde en ”Ölvemarkare” d.v.s kaffe med Baileys Irish Cream. Är det semester, så är det! Det var supergott! 

PROVENCE RESAN, lördagen den 22 juli, Malmö – Kassel

Framemot kvällningen nådde vi Kassel och trevliga InterCity Hotel, där mat och skön vila väntade oss och då hade vi åkt ca 65 mil.

Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0