PROVENCE RESAN, söndagen den 23 juli, Kassel - Heidelberg - Colmar

Efter en något svettig natt (ca 35 grader och ingen luftkonditionering på hotellet) och en välsmakande frukost fortsatte vi så vår färd. Landskapet ändrade hela tiden karaktär och vi åkte bland annat förbi storstaden Frankfurt am Main och deras megastora flygplats.

Provenceresan den 23 juli 2006 Kassel-Heidelberg-Colmar

Efter ett lunchuppehåll i Heidelberg, där vi fick stifta bekantskap med Markattan samt två timmar till eget förfogande, passerade vi under eftermiddagen gränsen till Frankrike och nådde framemot kvällen (efter ca 48 mil) den idylliska korsvirkesstaden Colmar, centrum för vinodlingen i Alsace (det blev ytterligare några flaskor vitt vin inhandlat under dagen och lika praktiskt hanterat som tidigare, d.v.s. vi fyllde i en beställningssedel och så skulle allt lastas in in bussen och kvitteras ut vid hemkomsten till Malmö).

Även här väntade middag och en god natts sömn på Hotel Kyriad. Men, innan John Blund kallade, så var det dags att stifta bekantskap med den alsaciska atmosfären, La bonne vie - det goda livet. Vi gjorde en orienterande stadspromenad genom den välbevarade stadskärnan, känd som ”Lilla Venedig”, och gick på säregna broar över kanalerna som kantades av de för Colmar så typiska korsvirkeshusen. Kvällen avrundades med ett besök på en mysig restaurang, där vi avnjöt ett glas vitt, ganska sött vin och en god bit Munsterost som serverades med kummin.

Provenceresan den 23 juli 2006 Colmar

En helt perfekt avslutning på dagen.

Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter otroligt trevligt! Du gör mig avundsjuk för reslusten minskar ju inte direkt när man läser sånt här.

2006-09-06 @ 14:57:34
URL: http://tjuvtitt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0