Lite nya kort

Idag har det blivit några nya kort av restpapper.
Motiven är från Hänglar och Stänglar.

image182

image183

image184

image185

image186

Provenceresan

Allting har ett slut, så och vår resa till Provense.

image181

Kanske bär det av igen till en annan plats en annan gång, för vem vet vad framtiden bär med sig i sitt sköte. Den här resan bli i alla fall något att minnas.

PROVENCE RESAN, lördagen den 29 juli och söndagen den 30 juli, Beaune - Luxemburg - Lüdenscheid - Malmö

Vår Provenceresa närmar sig sitt slut och vi lämnar Bourgogne och vårt trevliga hotell i Beaune och styr norrut mot Lorraine och Luxemburg. När vi kommer fram till Luxemburg har det blivit dags för dagens lunch som vi intar i storhertigdömets huvudstad med samma namn som landet.
Mätta och belåtna reser vi sedan vidare och passerar Köln vid floden Rhen. Färden fortsätter genom Tyskland och i kvällningen är vi framme i Lüdenscheid, där vi checkar in på förträffliga Hotel Mercure där en avslutande gemensam middag väntar och en skön säng.


image180

Efter en stärkande frukost fortsätter färden norrut. Naturligtvis unnar vi oss förmiddagskaffe innan det så småningom blir dags för lunch på ett tyskt värdshus. Väl framme i Puttgarden väntar färjan till danska Rödby.
Danmark passeras under eftermiddagen och det oudvikliga närmar sig allt mer. När vi rullat in på bussterminalen är det så dags att ta farväl av såväl chaufför som reseledare och alla nya vänner innan vi rullar vidare med en annan buss till Ystad.


Au revoir!DETTA HAR VARIT EN FANTASTSK RESA, OCH JAG KOMMER DEFINITIVT ATT GÖRA FLER BUSSRESOR. DEN HÄR RESFORMEN PASSAR MIG!


PROVENCE RESAN, fredagen den 28 juli, Vinprovning i Bourgogne

Från Bourgogne kommer viner med världsrykte. Hos en lokal vinbonde i Beaune gör vi en vinprovning för att lära känna vinerna och få veta mer om vinodlingskonsten.
image180

Det blev inte fler viner inköpt på resan för hos den här bonden producerades enbart rött vin, något jag tyvärr inte kan dricka utan måste hålla mig till vitt eller rosé.

I vilket fall som helst, så hette bondens vineri Domaine Darviot.

PROVENCE RESAN, fredagen den 28 juli, Aix-en-Provence - Beaune


Det är med vemod vi lämnar Provence, men än väntar äventyren på oss alldeles runt vägkröken. Vi tar oss en titt på den romerska akvedukten Pont du Gard i närheten av Nîmes. Den ca 2 000 år gamla akvedukten hade som uppgift att transportera vatten till Nîmes från källorna i Uzès och användes kontinuerligt i bortåt 500 år. Enligt flera bedömare är detta symbolen framför alla andra på det romerska rikets storhet och för oss efterkommande ger den oss möjlighet att drömma oss bort för en stund.

image176

Vägen går sedan genom den frodiga Rhônedalen och vi passerar även Lyon, Frankrikes näst största stad. Tidigt på kvällen anländer vi till Bourgognes vinhuvudstad Beaune och checkar in på trevliga Hotel Ibis La Ferme aux Vins, där middag väntar. Bourgogne är ett vindistrikt med världsrykte och på vår kvällsutflykt till en vinbonde ges du tillfälle att avgöra om det är ett välförtjänt rykte eller ej.


Lavandula angustifolia

Från vår trädgård en sommardag 2006.

image175


PROVENCE RESAN, torsdagen den 27 juli, Saint Victorie

Det berömda magiska ljuset och landskapet i Provence kan man uppleva på några Ölvemarks utflykter.

image174

Vi färdas längs med Route Cézanne och beger oss till berget Sainte Victoire för att i kvällningen beundra den vackra utsikten som konstnären Cézanne målade av vid ett flertal tillfällen. Vi har turen att få uppleva hur berget färgas rosa när kvällsljuset träffade den bleka kalkstensklippan.

Ystad,min egen oas ...

... har jag döpt den här layouten till.

Ystad, min egen oas

Den var egentligen en scrapliftutmaning från en annons på SWE Scrapbook, men blev tyvärr inte färdig i tid.
Layouten blev väldigt enkel men ändå stiful tycker jag. Den har hamnat i mitt album om mig själv d.v.s "Boken om mig".

RSS 2.0