Gott Nytt År!

Nyårsafton 2006 var jag bjuden till Marianne och Jan. Det blev en nyårsafton i bridgespelets tecken ). Det blev en mycket trevlig kväll, med god mat och dryck, som avslutades med att vi sjöng in det nya året 2007 med Du Gamla Du Fria... Jan har ju varit militär, så det är väl därifrån den traditionen kommer.

Gott Nytt År sid 1

Gott Nytt År sid 2

När man är, en glad pensionär...

Bengt, min arbetskamrat sedan flera år, skall gå i pension nu i sommar.

Vi är nästan 80 anställda, så efter vi samlat ihop till en avskedsgåva, så blev det en slant.
Efter inventering hos hans hustru, så blev det en flaska Benromach Peat Smoke Speyside Singel Malt Scotch Whisky (inköptes samma dag som den inkom till Systemet 070615 där den bara skall säljas tillfälligt), 2 whiskyglas från Orrefors (som han kan byta om han inte gillar dem), en Öresund runt resa samt entréavgiften till Louisiana (han är mycket intresserad av konst och målar själv lite i olja - någon som det tydligen skall bli mera av som pensionär.

image164

Då det visade sig svårt att hitta ett passande kort med plats för så många namn, beslutade jag mig för att göra ett själv, och så här blev det:

image165

Alla namnen har jag placerad lagvis på små "tags".
På den vita sidan är det tänkt att att ett rim skall få plats, ett rim som en av kollegerna just nu"filar" på.


Schlumbergeria

Det är nu cirka 20 år sedan jag var en lycklig ägare till en av de vackraste bladkatusar jag sett, en gul art med ceriseröda ståndare. Den blev jättegammal och blommade flitigt. Men, plösligt så la den helt enkelt bara av och då var det var för sent att ta någon stickling.

Men, i vintras fick jag se samma växt hemma hos en bekant och undrade om jag inte kunde få ta en stickling, och det fick jag. Tyvärr vet jag fortfarande inte vad den heter, men jag gissar att det är en hybrid.

NU HAR DEN BLOMMAT, KOLLA IN!
image163

En brud med klös...

... ja, det é jag dé!

Pippolina

Men vilket namn jag fått, Pippolina!
Fruktansvärt! Hur kan man bara ge en så´n elegant varelse som jag ett så´nt  "glyttigt" namn? Matte brukar förklara för folk att det beror på att jag som liten var väldigt liten och en röst som var extremt pipig.
Jag heter egentligen Ma-Thangas Sentimental Journey. Namnet fick jag för att jag var så liten vid födseln och för att matte inte trodde att jag skulle klara mig.

Nå´n snygg kavaljer har matte inte låtit mig få träffa så nå´n tillväxt i min stamtavla lär det inte bli.

Jag tillhör, precis som min bror Pytto, den provokativa typen och är dessutom något av en "ledartyp". Inte den där trevliga sorten, men ändå.

Jag är även syster till Batteman och var ensam tjej i en kull av sju ungar och dé var inte nådigt må du tro. Jag fick tidigt lära mig att "ta för mig".

Till färgen är jag blå - Foreign Blue - och av den nobla rasen Oriental.

Shake, baby shake!

Här är några gamla alster jag gjorde för cirka ett år sedan. Det var när jobbet skulle flytta in i nya lokaler på Kungsgatan 6 i Malmö.

Den här LOn är från ombyggnaden av de nya lokalerna.
Till nya lokaler

Här är ett par lo:n från när vi var på verksamhetsplanering på Hotell Åhus Strand utanför Kristianstad strax innan vi flyttade in i de nya lokalerna januari 2006.
VPn - sid 1

VPn - sid 2

och så en lo från kvällens övningar!

Ingenting ont utan att det bär något gott med sig!

Ja, det har inte blivit mycket gjort vid datorn denna vår, den har mest varit på service. Men, nu har jag fått en ny bildskärm så förhoppningsvis skall den fungera ett tag (fast man vet aldrig).

Det har i alla fall resulterat i dels en ny bärbar dator med Vista (för att inte stå utan i flera veckor som jag gjort denna vår - nu senast i 5 veckor) dels några nya kort  - inte så många, men i alla fall ett par stycken.

Inspirationen har inte varit den bästa så jag har "scrapliftat" dem från andra.

Här är i alla fall resultaten:

Grattis

Grattis

Grattis

RSS 2.0