A room with a view ...

... ja, fast på svenska.

Det blev i alla fall titeln på den här layouten med foton från mitt köks- och vardagsrumsfönster den där snöiga dagen i februari 2007.

Ett rum med fönster

Jag var förvisso sjuk den här dagen, men jag hade ändå inte kunnat ta mig till jobbet. Vare sig bussar eller tåg fungerade denna dag och att köra bil till Malmö hade ändå inte varit att tänka på.

Nya kort

Än så länge fungerar datorn och eftersom det var så blåsigt och kallt igår, söndag, blev det ytterligare några kort gjorda.

Några av mina arbetskamrater har fått upp ögonen för mina "hemmagjorda" kort och har lagt ett par beställningar.

Så, här är resultatet av söndagens kortmakeri:

Grattis

Det här kortet har jag gjort två av, ett till ej tjej på 5 år, Rebecka, och ett till en tjej på 10 år, Maxime. Det är Rebeckas kort som syns på bilden.


Grattis

Det här kortet är till en mogen dam som älskar starka färger


Grattis

och detta skall ges till ett nyförlovat par.


PROVENCE RESAN, torsdagen den 27 juli, Avignon och Aigues Mortes

Ännu en underbar dag att vakna upp till.

Man börjar bli en smula trött nu av alla dessa tidiga morgnar och mor har beslutat sig för att ta en välförtjänt paus och bestämmer sig för att stanna kvar på hotellet tillsammans med Erik och Greta för att njuta av det vackra vädret vid hotellets pool.

Men, vetgirig som jag är, intager jag en plats i bussen och vår eminente chaufför styr kosan mot Avignon. Under färden njuter vi av en helt underbart vacker natur, färggranna lavendelfält och undersköna vyer uppe i de provencalska bergen.Provenceresan den 27 2006 juli Avignon

Avignon kallas även  "påvarnas stad" eftersom det påvliga hovet i Rom efter inre stridigheter flyttade till Avignon på 1300-talet. Än idag domineras Avignon av det mäktiga påvepalatset.

Provenceresan den 27 juli 2006 Avignon

Efter att ha upplevt denna vackra och intressanta stad fortsätter vi till Aigues-Mortes, en liten stad i Rhones floddelta Camargue, med en fullständigt bevarad stadsmur och en katedral som minner om Ludvig den helige som anlade staden på 1200-talet.

Provenceresan den 27 2006 juli Aigues Mortes

Precis som i Avignon, får vi egen tid till förfogande efter det att Ylva sagt sitt. Här passar vi på- Ann-Britt och jag - att inta en lätt lunch medan Bengt, Ann-Britts fästman (som tycker att vi går alldeles för långsamt - men det är ju nära 40 grader i solen!) går runt och fotograferar.

Provenceresan den 27 juli 2006 Aigues Mortes

Nämnas kan att under hemfärden fick vi även se en skymt av de svarta tjurarna som man använder vid tjurfäktningarna. Till saken hör att det inte rör sig om tjurfäktningar i egentlig mening utan det är mer en slags tradition där man trär röda rosetter på tjurarnas horn och man varken skadar eller dödar tjuren.

Dock exporteras tyvärr svarta tjurar till Spanien där det alls inte är frågan om lekfulla tjurfäktningar utan tjurfäktningar på minst sagt blodigt allvar där tjurarna både plågas svårt och dödas på en arena full med mänskliga åskådare.  SÅDANT BORDE FÖRBJUDAS!

Även de kända vita hästarna körde vi förbi, men dom var på så långt avstånd från bussen att dom mest liknade en "flugskit" på kameralinsen, varför jag inte gjorde mig något besvär att fota dem.


Nu är den äntligen tillbaka ...

... min nya dator, som varit hos "doktorn 3 veckor".

Men, inget ont utan det bär något gott med sig.

Under tiden datorn varit hos "doktorn" har jag scrappat som bara den, en hel massa kort och några layouter från Provenceresan i somras. Layouterna kommer i ett annat inlägg, men här är i alla fall korten som blivit till de senaste veckorna:

Till dig

Vänner för livet

Vänner

Vänner

Grattis

Grattis

Grattis

Tack för senast

Krya på dig

Kram

Kram

Glad Påsk

Glad Påsk

Kram på dig

Många nya kort ...

... har det blivit under tiden datorn varit hos doktorn.

Datorn kom tillbaka för fyra veckor sedan och är sedan tre veckor hos "dokton" igen.
Helt värdelöst, men enligt supporten -som jag haft ett par "duster" med- så är det mesta nu utbytt (moderkort, hårddisk. minneskort), så när den väl kommer tillbaka så hoppas jag verkligen att den skall fungera. Det är ju inte så mycket mer att byta ut mer än ljud- och grafikkortet. Men, man vet ju aldrig, det är väl inte värt att ropa Hej ännu.

I vilket fall som helst, så kommer jag att lägga ut en hel massa nya layouter och kort så snart datorn är tillbaka. För som jag skrev i förra inlägget blir det en massa annat gjort under tiden.

RSS 2.0