Ystad Djurpark ...

... där djuren har bästa platsen!

I somras hade jag besök från Tyskland av en utbytesstudent från ungdomsåren och en av dagarna var vi på besök i Ystad Djurpark som resulterade i nedanstående två layouter där texten "Djurpark" är skriven med nya Silhouetten!

image174

image175

Silhouetten

Så var den då äntligen inköpt, den efterlängtade Silhouetten, till det facila priset av 3400:-. Dyrt kan tyckas, men den är 200:- billigare att köpa i Ystad än på andra ställen. Jämför man då med vad det kostar att köpa Dies till Squeezen så kommer jag att spara många pengar framöver. Varje Dies till Squeezen kostar i runda slängar mellan 65 - 130:-/styck och ett komplett alfabet mellan 800 - 1700:-.

image173

Enklast beskriven kan man väl säga att det är en skrivare med kniv istället för med bläck.

Det följer med 50 stycken bilder i programmet som man kan skära ut, men inga av dessa är särkilt kul så det blir att ladda ned bilder från Quick Kutz i USA. Dom kostar 10$ styck så det blir nog till att köpa ett sådant där formidabelt nedladdningskort för det kommer man att tjäna på.

Men, det som jag tycker är det allra bästa med maskinen är att man kan skriva ut nästan alla typsnitt man har i sin dator under förutsättning är det är s.k. Tru Type. Det kommer att bli spännande för det finns ju så kollosalt många snygga fonter att få tag på.

Silhouetten var enkel att installera efter den amerikansk beskrivningen men jag får ändå ett förbaskat felmeddelande varje gång jag startar datorn om ett program som inte går att starta. Vilket vet jag inte, men så mycket begriper jag att det rör sig om Silhouetten. Trots felmeddelandet så fungerar den utmärkt ändå.

Än så länge har jag bara testat den och gjorde ett par grodor i starten som kostade ett par skärmärken i valsen, men det får man ju ta. Det var en liten ruta som inte skulle vara förbockad i programmet som gjorde att pappret for fram och tillbaka för att till sist åka ut ur skrivaren allt medan kniven arbetade för fullt. Jag fick till sist slå av strömmen för att få stopp på kniven.

Idag är det åter dags för den trivsamma bridgen i Rydsgård och efter den skal jag påbörja ett par nya layouter från besöket i Ystad Djurpark i somras då jag hade besök från Tyskland och då skall Silhouetten få börja arbeta på riktigt.

Fortsättningskurs 2 i bridge.

Jaha, så är man då nyss hemkommen från ännu en kursdag i bridge.  Det är Rogers Bridgeskola som står för arrangemanget och jag är helnöjd. Fokus står på spel och inte en massa teori som man ändå glömt bort när det är dags att spela.
Nähä, här åker brickorna på bordet direkt efter en snabb och lättfattlig introduktion och sedan är det bara till att sätta igång.

Enda nackdelen med Rogers kurser är att nästan alla ligger på dagtid, vilket ju är förståeligt då merparten av bridgespelarna är i den högre medelåldern. Tack och lov hittade jag denna lördagskurs som är 7 lördagar och jag hoppas redan nu kunna deltaga i fler av Rogers kurser. Hans undervisningsform passar mig (och med all säkerhet de flesta) och är något jag varmt kan rekommendera.

Ytterligare två spelar från klubben jag är med i går också på Rogers kurs och båda är helnöjda.

Imorgon skall jag spela Mixed DM med en av de duktigaste spelarna i klubben och jag inser att jag tagit mig vatten över huvudet. Vi spelade tillsammans på klubbens första silvertävling för några veckor sedan där vi placerade oss som 3:a och han trodde kanske att det skulle gå bra för oss även på på denna Mixed tävling. Jag kände mig så klart smickrad när jag fick frågan och tänkte mig väl kanske inte så noga för när jag accepterade, men, nu är det gjort och imorgon är det dags.

En sak är i alla fall säker, jag kommer inte att utsätta mig för en sådan press en gång till på mycket länge. Jag har inte varit så nervös på åratal och känner pressen som ett OK på axlarna. Hoppas att tävlingsnerverna infinner sig i morgon så att jag inte gör alldeles för många "basic"-fel, annars går det käpp rätt åt h-e (men det gör det säkert ändå).

RSS 2.0