Ostindiefararen Götheborg...

... anlade till sist Ystad hamn efter lång väntan. 8 salutskott sköt hon, en bit ut i hamnen, innan hon lade till.
Ett stort "kalas" var planerat och hamnen fullkomligt kryllade av folk från när och fjärran, så det var näst intill omöjligt att få en bild av underverket.
Men, skam den som ger sig, det var bara till å tränga sig fram för att få en skymt av henne och här är hon:

Ostindiefararen

Här kan du läsa mer om Götheborg

Mors Hibiscus

Jag måste helt enkelt visa mors fantastiska Hibiscus som jag tog ett "skott" av häromdagen. Jag har ingen aning om vilken sort det är, men av andra bilder jag sett verkar det som om det rör sig om en "fjäderhibiscus", men det är som sagt en vild gissning. Jag tog en bild av den häromdagen när den blommade och har använd Scrapaddicteds papper från augusti månadspaket. Det är svårt att se på bild, men det är svart cardstock från Bazzil, men det mönstrade svarta pappret är av sammet - helt underbart. Lo:n gör sig definitivt ingen rättvisa på bild utan skall helt enkelt ses i verkligheten, skillnaden är enorm.

Än en gång har blixten smugit sig in när jag fotade lo:n, men förhoppningsvis skall jag ha fått kläm på hur den avaktiveras efter Nikons introduktionkurs nu på torsdag - en kurs som ingår i köpet av kameran.


Ferarri

Tog några bilder på fåglarna för att få något att skrappa och först ut blir Ferarri, en av mina engelska undulater.

Den här lo:n blir också mitt bidrag till Lena och Ronias scrapbingo-utmaning. Jag valde den 3:e lodräta raden från vänster där man skulle ha

- minst 3 foton
- chipboard
- acrylfärg
- ram

Så här blev resultatet:

Mitt bidrag till Lena och Ronias utmaning augusti 2008

Vackra Krageholmssjön

Var ute en sväng med min nya kamera och hamnade i Krageholm en bit utanför Ystad där jag stannade till för att ta denna bild.

Tyvärr fick jag inte bort blixten från layouten när jag skulle plåta den, och har inte hunnit leta rätt på den funktionen hur man inaktiverar blixten. Men, det kommer. Skall på en kurs nästa torsdag som Nikon anordnar för att få en genomgång av kameran, så då får jag förhoppningsvis både bra och nyttig information.

Här har jag använt mig av en av Zarahs skisser.


Äntligen höst,

den årstid jag tycker allra bäst om. Vet egentligen inte riktigt varför, men jag tycker om färgerna och så blir jag liksom lugn i mitt sinne.

Bilden är tagen med min nya Nikonkamera som jag håller på att testa. Det blir mycket "rattande" på kameran, men med tiden skall jag väl komma under fund med alla finesserna.

Detta är också mintt bidrag till BI:s utmaning där vi skulle använda minst ett foto och ett mönstrat papper som också skulle användas på minst två sätt. Jag har valt att använda ett av de mönstrade papperna dels på halva lo:n men också som "strimlor" och i texten "höst".

Mitt bidrag till BI:s utmaning 2008

Olof Viktors i Glemminge

Vi tog en tur igår, mor och jag, så att jag fick "lufta" min nya kamera, en Nikon D80, med ett 18-135 mm objektiv. Det kändes lite ovant med en så stor kamera, men bilderna blev jättefina. Färgåtergivningen blev kanonfin, precis som det var i verkligheten.

Vi hamnade på Olof Viktors café (jag stavade fel på lo:n, skrev c istället för k). Hade hört så mycket positivt om detta café och med all rätt, deras kardemummabullar var helt enkelt bara mums. Jag var också tvungen att testa deras omtalade skorpor, och det må jag säga, köp dem, det gjorde jag, en påse saffransskorpor och en påse kardemummaskorpor.

Den här lo:n är också mitt bidrag till Leamon-72:s skiss.

Mitt bidrag till Leamon72:s skiss

4 brudar helt galna i bridge ...

... träffades en lördag eftermiddag/kväll i somras för några brickor bridge.

Vi startade som vanligt med en drink och tilltugg, chips och gröna ärtor med wasabi - kanongott. Blev så förtjust i dessa supergoda ärter att jag var tvungen att köpa en burk måndagen därpå i thai-affären.

Efter några brickor bridge var det så dags för att inmundiga något gott och på menyn stod kycklingfilé i mangosås med pressad potatis och god sallad till. Verkligen jättegott.

Därefter blev det ett par brickor till - totalt spelade vi 24.

Den 20 september är det dags för nästa träff och jag längtar redan. Det skall bli spännande att se vad som står på menyn då.

I vilket fall som helst så är detta mitt bidrag  (en dubbel lo) till Lilos utmaning där ordet galen skulle finnas med.

Mitt bidrag till Lilos utmaning sommaren 2008 Mitt bidrag till Lilos utmaning sommaren 2008

Hibiscus tiliaceus...

.. ännu en av växterna på min balkong.

Hibiscus tiliaceus är en buske/träd och kan bli flera meter högt. På min balkong är plantan nu uppe i cirka 2 meter och måste beskäras innan vintern för att förgrena sig. Men, ännu är det gott om knoppar så beskärinngen får vänta.

Den här layouten är till "Susnys" färgutmaning, där bidraget endast  får innehålla två färger (med undantag av fotot/stämpelmotivet och fotomattan).

Jag har valt fägerna grönt och rost, för att matcha såväl blomman som tegelväggen på balkongen.

Mitt bidrag Susnys färgutmaning i augusti 2008.

Vilket superpaket!!!!!

ScrapAddicteds stora månadspaket för augusti.

Kolla bara!

Scrapadicteds stora månadspaket för augusti månad

5 cardstock
3 dubbelsidiga mönstrade papper
1 papper med sammetsyta
1 papper med lite plastad sammetsliknande yta
1 rosa Scrapers Floss
1 karta med glittriga alfabet rubons

och inte minst

otroligt vackra brads (bara dom kostar nästan 80:-)

Allt till det facila priset av 150:- + frakt.

Ett toppenpaket. Jag kommer definitivt att  fortsätta köpa månadspaket hos ScrapAddicted i fortsättningen. Verkligen prisvärt.

Canna picasso & Canna wyoming

Ja, helt underbara och blommar för fullt på balkongen.

Layouterna är gjorda efter "momas" skisser.
Ett stort grattis.....

till vinnaren av juli månads utmaning "1 krona för mina tankar" som gick ut på att skapa en BOM-layout (BOM= Boken om mig) med huvudrubrik "1 krona för mina tankar". Layouten skulle vara i gråskala - d.v.s från vitt till svart  - med endast rött som inslag och valet var fritt om fotot skulle vara i färg eller svrt/vitt.

Fyra jättefina bidrag inkom till min utmaning
varför valet av vinnare inte var helt enkelt

Men, ett stort tack till er alla,


Bidrag nummer 1 till juli månads utmaning Bidrag nummer 2 till juli månads utmaning
Bidrag nummer 3 till juli månads utmaning Vinnaren av min utmaning i juli månad - 1 krona för mina tankar.


och vinnaren är:


Trumvirvel och stor fanfar!Mahlin78


Maila mig din adress så skickas vinsten inom kort.

RSS 2.0