Äntligen frisk...

... för det blev ännu en jul med sjukt husdjur.

Ferrari -min gröna undulat- insjuknade förra söndagen då jag upptäckte att han kräktes upp en massa osmälta fröer. Han hade varit hur pigg som helst under hela dagen, så jag trodde kanske att det bara var en tillfällighet.
Men på morgonen därpå ville han varken äta eller dricka, så då blev jag ordentligt orolig. Han sov mest hela tiden och burrade upp sig ordentligt. Jag var tyvärr tvungen att bege mig till jobbet eftersom jag skulle vara ledig i tre veckor och hade en del att göra. Men jag SMS:ade uppfödaren som rekommenderade mig att ha en lampa tänd i närheten av fågeln så att han kunde söka värme om han ville samt servera mixat hårdkokt ägg och morötter samt hålla fortsatt kontakt med honom.
Nu är det så att min mixer klarar inte av så små mängder utan jag fick mosa ägget med en gaffel och så rev jag morötterna.
Lotus var riktigt jobbig och trodde att gräset var grönare "på andra sidan staketet" och ville prompt äta ur samma skål som Ferrrari och satte sig i skålen så att Ferrari inte kom till att äta. Jag funderade ett tag på att skilja dem åt, men jag har ju en så stor bur att jag ändå trodde att Ferrari skulle uppleva sin gamla bur som den tryggaste platsen. Nu var jag ju ledig så att jag kunde passa honom ordentligt. För att underlätta så serverade jag äggblandningen i två skålar och frön i två skålar så att de hade att välja på.

Inte förrän på tisdagen började han äta ur blandningen, men fröna ville han inte röra. Jag pratade med uppfödaren och kom överens med honom om att köpa fröerna av honom som han kunde garantera var färska.
Sagt blev gjort så dagen därpå hade han fröer med sig till Ystad och minsann, Ferrari gick på dem direkt!

Någon jag också lade märke till under denna veckan var att Ferrari gärna åt av snäckskalen som jag alltid har tillsammans med sand i en skål på burens botten (jag använder nämligen inte sand i botten på buren utan hampaspån).

Det har tagit nästan en vecka för Ferrari att bli frisk helt på egen hand utan mediciner vilket jag har uppfödaren att tacka för. Man skall ju undvika att medicinera om det inte är absolut nödvändigt.

Men, idag känns allt bra igen och fåglarna är sig lika. Jag passade på att ta en lång promenad på stan med kameran och här är resultatet från promenaden.

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0