Nu har pojkarna flyttat in, ...

... men det var inte utan att jag blev lite nervös, för när jag placerat båda fågelkartongerna på burens botten och försiktigt öppnade den första lådan, hade Lotus (opalin himmelsblå född i slutet av december-07) så bråttom ut ur lådan att jag inte hann dra handen till mig utan han flög ut ur buren och tog två snabba "svep" i köket. Som tur var flög han direkt in i buren igen. Ferrari (normalfärgad ljusgrön född i slutet av oktober-07) var lite blygare av sig och ville först "kolla läget" innan han tog det stora steget att lämna tryggheten i den lilla kartongen.


Nu börjar i alla fall pojkarna att "bo in" sig. Lotus är den som är mest aktiv, men det kan ju ändra sig. Ferrari kanske bara behöver en lite längre "startsträcka" för att känna sig hemma.  Igår kväll hade de lite meningsskiljaktigheter om vem som skulle sitta på den 3-kantig gungan som tydligen var rysligt populär. Trots Lotus envishet så segrade Ferrari. Lotus blev till och med så irriterade på Ferrari att han hoppade upp på hans rygg i hopp om att Ferrari skulle flytta på sig. Ferrari skakade snabbt av sig Lotus som fick sätta sig på en pinne mitt emot.

Imorse var det åter igen Lotus som piggnade till föst och böjade ivigt prata med Ferrari som till slut "svarade" honom. Efter ett par turer i buren så var det åter dags för att inta den 3-kantiga pinnen och när jag gick så satt Ferrari kvar på den medan Lotus inspekterade ett par knoppar på en av de andra naturpinnarna.


Gud så söta de är. Jag såg i går att de hade varit i matskålen, huruvida det bara var en av dem eller båda, vet jag inte, men jag får ju utgå ifrån att om den ena hittar skålen så bör ju även den andra göra det. Fröskålen står mitt på burens botten.


Ikväll skall de få lite rårivna morötter. Jag förväntar mig inte att de skall röra dem, men om jag ger dem det varje dag så måste de väl till slut i alla fall pröva att smaka. Sedan får jag succesivt pröva med annat "grönt". Enligt odlaren brukar de även få färsk majs, så det får komma senare - en sak i taget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0