Släktträffen den 30 augusti 2008

Den 30 augusti 2008 var det så dags för den sedan länge planerade släktträffen.

Eldsjälarna i föreningen, samt ett flertal släktforskare, hade gjort ett fantastiskt arbete med vår släktforskarsida och vår portal Ramsåsa släktforskarförening som de visades på träffen. De berättade också att flera långväga släktingar, speciellt från USA, hört av sig och önskat oss lycka till med träffen. De ville gärna ha kontakt med oss varför det var viktigt att vi alla registrerade oss på portalen.

Träffen hölls på Ramsåsa släktforskningscenter som ligger en bit utanför Tomella.

Här är i alla fall två layouter med bilder tagna från träffen.

Bild 1

Bild 2

Snogeholmsrundan

En söndag i slutet av september hade jag inget särskilt för mig så jag tog bilen för att köra lite planslöst omkring. Med mig hade jag min nya kamera om utifall att ...

Strax innan "rakan" utanför Sjöbo svängde jag av mot Sövde och rundade Snogeholmssjön, och där blev jag tvungen att fota de här träden eftersom ordspråket "Ser man skogen för alla träden" plötsligt dök upp i huvudet och kunde bli en skitbra titel för en layout.


Nu blev det inte själva titeln, men dock underrubrik.

Under samma runda dök plötsligt det här trädet upp och jag tyckte det var otroligt fashinerande och måste helt enkelt ta ett par foton av det.
Samtliga foton blev underexponerade så jag blev tvungen att ljusa upp bilden i Photoshop (som jag håller på att lära mig) och passade samtigit på att ta bort några störande objekt (telefonstopen med ledningar).

Så här blev resultatet som passar väl in denna Halloweenhelg eller hur?

Texten "originalet" har inte kommit helt med när jag fotade layouten, men orkade inte fota om.


RSS 2.0