På söndagsutflykt till Snogeholm...

... med nya kameran.

Det är inte lätt inte, men vem f-n har sagt att det skall vara lätt!

Tog ett par bilder, men jag blev tvungen att försöka mig på att redigera en av bilderna eftersom den blev så himla mörk.  Jag försökte även ta bort ett par oönskade objekt och så här blev resultatet (jag skall ju börja en bildredigeringskurs på torsdag så det är ju bra om man "bekantar" sig med programmet först.

Med kameran följde en mikapär som jag inte vet vad det är, men jag gissar att det är för motljus. Kanske var det vid just en sådan här bild som det skulle användas, men jag har alltså ingen aning. Förhoppningsvis kommer kursen som jag har anmält mig till, om hur den diditala systemkameran skall användas, snart till stånd, för det är en nödvändighet om jag skall få bra bilder framöver.

En oredigerad bildEn redigerad bild

Men, det blev ett par bilder till:

Från bilturen till Snogeholm
Någon som vet vad rasen heter?
Från bilturen till Snogeholm
Ser man skogen för alla träden?

"Bröder, låt mig berätta vad som hände"...

Med de orden ­inleder författaren Jonathan Littell sin våldsamt om­debatterade roman "De välvilliga".  På 900 sidor följer han en SS-officer under andra världskriget.

Nu har boken kommit på svenska och det är en dryg vecka sedan jag själv köpte den. 

Jag håller för närvarande på med en thrillern Tyst gisslan av Jeffery Deaver (författare till I samlarens spår och Den tomma stolen). Men när jag är klar med den tänker jag läsa De välvilliga som förmodlingen kommer att bli en både spännande  men mycket mycket känslofylld resa.

Jonathan Littells våldsamma och omdebatterade roman.

Kultur & Nöjes hemsida kan man läsa en förkortad version av en intervju från israeliska tidningen Haaretz.

Lo:n om Götheborg...

... blev efter mycket om och men och lite redigering i Photoshop Elements äntligen klar (blev egentligen inte helt nöjd, men fick till slut ge mig och avsluta scrappandet av den här lo:n):

Från det celebra besöket i Ystad den 29 augusti 2008

Spännande saker på gång...

.... med min nyinköpta kamera, Nikon D80.

Jag har med ljus och lykta förgäves sökt en kurs i den Digitala systemkamerans användning utan att lyckas. Inga kurser hos vare sig, ABF, Medborgarskolan eller Studieförbundet Vuxenskolan så långt mitt öga kunde nå. Alternativet var att gå en Internetbaserad kurs vilken jag inte känner för just nu utan jag tog istället kontakt med den lokala klubben i stan som jag besökte för första gången i torsdag.  Det var mest "gubbar" där, men alla var vänliga och tillmötesgående och en av de yngre gubbarna kommer att hålla en kurs vilket jag fann otroligt spännande och anmälde mig genast.

När det gäller bildredigering har jag både Photoshop och Elements installerade på datorn och har i många år på egen hand försökt utforska Photoshop. Har även köpt Adobes "Allt i en bok" för båda programmen, vilka jag varmt kan rekommendera.

Men, nu i höst skall jag gå en ABF-kurs i Photoshop Elements och det skall bli himla spännande.

Här är ett litet exempel på vad man kan göra i båda programmen:

Kolla in den störande lilla flaggbiten på det vänstra fotot uppe till höger och vips med några enkla medel försvann den!
 

RSS 2.0