Lite julkort

Häromdagen infann sig julstämningen och det blev ett par enkla julkort (som får skickas nästa år) embossade med guld resp julrött.
ROMRESAN, söndagen den 13 september, Melsungen - Rovereto

Efter frukost fortsätter vår resa söderut genom det tyska landskapet. Det blir naturligtvis paus för lunch på Waldgasthause St. Kastl där vi också fick möjlighet att smaka snapps/likör gjord på Humle (den var så god att jag köper en helflaska med hem).Resan går förbi München mot den österrikiska gränsen (där vi blir stående i över 2 timmar på grund av en övervikt på 700kg (enligt den Österrikiska gränspolisen). Men, det hela löser sig genom att 7 personer i bussen inkl reseledaren tog en taxi till den Italienska gränsen för att minska bussviken. Vi passerar Innsbruck och åker över den berömda Europabron, innan vi kör in i Italien. Väl i Italien är det tydligen fritt fram med övervikt varför dessa 7 personer ånyo kliver in i bussen och färden går vidare.

På kvällen anländer vi till Rovereto, en liten stad i närheten av Gardasjön. Här väntar utmärkta Hotel Leon D'Oro med god mat och italiensk atmosfär. Dagen tripp ca 77 milROMRESAN, lördagen den 12 september, Malmö - Melsungen

Min Rom-resa med Ölvemarks Holiday har börjat!

Efter resan med anslutningsbussen från Ystad till Malmö möter vår reseledare Anja upp vid bussterminalen i Malmö och jag och Pansy stiger ombord på den komfortabla bussen som skall ta oss till Rom. Vår chaufför Emmanouel från Grekland tar oss via Öresundsbron till Danmark och fortsätter raskt vidare mot Rödby varifrån vi tar färjan till Tyskland. Snart är vi i Puttgarden och stannar till för lunch innan vi kör ut på de tyska motorvägarna. Hansestäderna Lübeck och Hamburg passeras innan det blir dags för en middagspaus på Grüner Jäger. Framåt kvällen rullar bussen in framför Hotel Ibis i Melsungen där sköna sängar väntar. Då har vi åkt ca 68 mil.

Lördagen den 12 september 2009 Malmö-Melsungen


RSS 2.0