Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Inte någon gång har en bok gripit mig så till den milda grad. En otroligt vacker bok som inte lämnar en oberörd. Jag har läst den som en ljudbok under tiden jag pendlar till och från jobbet och det har varit svårt att hålla tårarna tillbaka.

En helt udnerbar bok
LÄS DEN!!!


Följande står att läsa på bokförlagets hemsida om boken:

En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg.
Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi.
Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidernas växlingar spirar en ovanlig vänskap. En vänskap som ska förändra bådas liv för alltid.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en stark och gripande roman om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap.

"Berättelsen förför läsaren med sin starka dragningskraft, vilket gör att boken inte bara är omöjlig att lägga ifrån sig utan också omöjlig att glömma."
New Zealand Herald

"Det här är en finstämd men kraftfull roman, ömsint och intensiv, om djup vänskap som förändrar livet för två kvinnor"
The Dominion Post

"Det är en vacker bok, impregnerad av längtan."
Tidningen Vi

"Hon skriver om onda händelser, avskurna familjeband och djup sorg, men hon tappar aldrig kontrollen över sitt uttryck. Hennes språk är balanserat och nyanserat, formen behärskad, hennes bok både nyktert klarsynt och gripande i sitt rättframma tilltal."
Svenska Dagbladet

"Den här boken är den mest säljande debutromanen i Nya Zeelands historia och den har skrivits av en svenska. Därför var det med stor nyfikenhet jag slog upp första sidan och började läsa. Jag slutade inte förrän efter midnatt, så uppslukad blev jag. Det är en välskriven, varm berättelse om två kvinnor som finner tröst och glädje i en oväntad vänskap."
Aftonbladet

"Jag misstänker att Linda Olssons roman kommer att finna en stor publik även på våra breddgrader. Den är välskriven, lättläst, underhållande, sorglig och fängslande"
Göteborgs-Posten

Gå på bridgekurs hemma i soffan?

Äntligen har Roger fått tummarna loss och ordnat kurser även åt oss som inte kan gå bridgekurs på dagtid. Jag har tjatat och gnatat på honom i flera år och äntligen... (deltagarantalet har tydligen varit för "magert" för att kunna hålla kurser på kvällstid då de flesta spelar bridge och inte vill gå på kurs - med undantag av mig själv tydligen :-o)

MEN, nu har han fått till det rejält, inte bara en kurs utan TVÅ kurser, en Fortsättningskurs "Bjud bättre & Spela bättre" och Påbyggnadskursen finns alltså nu även på CD och de är verkligen prisvärda.  Läs mer på Rogers hemsida

RSS 2.0