Nappflaskan...

... är det namn som Ystads gamla vattentorn kallas i folkmun.

Vattentornet genomgår just nu en stor renovering för att istället bli (svindyra) lägenheter.

Uppgifterna nedan är hämtade från Ystads Allehandas hemsida.

Byggår: 1915
Höjd: 47,6 meter
Arkitekt: Gerdt Stendahl

Vattentornet användes fram till 1964 då de nya vattentornen stod klara. Vattencisternen i tornet rymde 600 kubikmeter vatten som togs från Stora Herrestad. Byggnaden är Q-märkt vilket innebär att tegelfasaden inte får förändras. Fasaden är klädd med rödbrunt Börringetegel.


Grönt är skönt!

Ja, så blev namnet på den här layouten. Bilden är tagen 2006 tidigt på våren i bostadsrättsföreningens trädgård. Bilden var egentligen tänkt till en helt annan layout som skulle handla om "en helt vanlig dag", men så blev det inte.Min 60-årsdag

firade jag (efter min mors önskan) i all enkelhet. Jag brukar ju inte fira mina födelsedagar, men eftersom min mor så gärna ville att jag skulle fira den så "föll jag till föga" för en gångs skull.

Här är i alla fall ett par lo:n från dagen.
Ramsåsa släktforskarförenings årsmöte 2009

Jesåer Aspegren håller "hov" på Ramsåsa Släktforskarförenings årsmöte på Tomelillla Folkhögskola den 21 mars 2009.
Jesper, som finns med i vårt släktträd och därför blev inbjuden att medverka på träffen, hade ett och annat att berätta om sin "gren".
Mor, äldst i Ivarsson-grenen, lyssnade andäktigt på vad han hade att berätta om sin gren i släkten. Det blev även en och annan historia om hans TV-program "Aspegren mitt i maten", "Antikrundan" och "Sköna söndag".


RSS 2.0