ROMRESAN, tisdagen den 15 september, Stadsrundtur

ROMA - Rom! Så många olika ansikten, och alla lika sanna. Staden som växte fram på de sju kullarna vid Tibern. Antikens, Colosseums och gladiatorernas Rom, men också påvens, Vatikanens och katakombernas. Modets och designens metropol, liksom fotbollens. Alla vägar bär hit, både nu som då. Välkomna till en stad som inte liknar någon annan!

Mode, mat, livsglädje och sevärdheter i världsklass möter oss i Rom. Inte att undra på att Rom lockat besökare i alla tider. Redan för två tusen år sedan var staden en mäktig metropol och antikens minnesmärken är lika imponerande nu som då. Att med egna ögon uppleva maktbyggnaderna på Forum Romanum och gladiatorspelens Colosseum är en oförglömlig upplevelse. Sevärdheter som Spanska trappan och Fontana di Trevi bidrar till Roms mytomspunna skönhet. Samtidigt som Rom är en överdådig skattkista av konst och kultur är den också en modern och vibrerande mångmiljonstad. Shoppingmöjligheterna är oändliga och omfattar allt från trendiga modegator till livliga marknadstorg. Under utflykterna visar vår kunniga reseledare oanade sidor av ”den eviga staden”.

ROMRESAN, onsdagen den 15 september, Stadsrundtur
Basilica di Pantheon


Sankt Petersplatsen...


... och Basilica di San Pietro in Vaticano


Fontana di Trevi


Spanska trappan


ColosseumForum romanum


ROMRESAN, måndagen den 14 september, Bella notte

Vi samlas vid hotellet 18.45 för en första utflykt tillsammans.

Bella notte!
Rom glittrar förföriskt och alla sägenomspunna platser och byggnader förgylls i strålkastarskenet. Vi färdas utmed Roms kända gator och tjusas av den eviga staden. Extra stämningsfullt är det vid Fontana di Trevi där Anita Ekberg tog sitt berömda dopp.

ROMRESAN, tisdagen den 14 september, Bella notte


ROMRESAN, måndagen den 14 september, Rovereto - Rom

Vackra vyer -Alperna och Dolomiterna som är en sektion av Alperna- kantar vår resväg under måndagsförmiddagen. Vi fortsätter genom norra Italiens böljande landskap och det blir paus för både kaffe och lunch. Vi passerar konst staden Florens på vår väg mot resans mål Rom, dit vi anländer i kvällningen. Här tar vi in på välskötta Hotel Waldorf och då har vi åkt cirka 58 mil.


ROMRESAN, måndagen den 14 september, Rovereto - Rom


RSS 2.0