ROMRESAN, söndagen den 20 september, Fulda - Malmö

Efter en god frukost tar bussen oss norröver förbi Hannover och Hamburg. I norra Tyskland stannar vi för lunch på en trevlig restaurang. Vi lämnar Tyskland i Puttgarden och åker färja över Rödby i Danmark. På överfarten finns tillfälle till prisvärd shopping. Eftermidddagen bjuder på på öppna danska landskap innan vi, via Öresundsbron, åter når Malmö, som vi beräknar komma till vid 19-tiden.

Tack alla goda resvänner för denna gång och på återseende.

ARRIVEDERCI!


ROMRESAN, lördagen den 19 september, Roveleto Di Cadeo - Fulda

Vi säger adjö till Italien. Dagens resa går genom Schweiz vackra alplandskap, förbi Lugano och vidare genom San Bernadinotunneln. Under dagen gör vi självklart paus för både lunch och kaffe.
Färden fortsätter in i Tyskland och vi stannar till för en middagspaus innan vi i kvällningen anländer till Bad Kissinger och bekväma Hotel Sonnenhügel där en god natts sömn väntar.


ROMRESAN, fredagen den 18 september, Pisa

Säg det som varar för evigt, det är dags att ta farväg av Rom, den eviga staden.

På väg norrut genom det toscanska landskapet stannar vi till i Pisa. Vi beser Torre Pendente, det världsberömda lutande tornet som har förundrat människor i århundraden. Vår reseledare tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka tornar upp sig. Vid domkyrkan reser sig domkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn.


ROMRESAN, torsdagen den 17 september, Afton i Trastevere

Idag är det svinkallt och blåsigt och termometern visar på -6 grader men blåsten gör att det känns som om det var mycket kallare.

Vaknade med ett illamående som inte ville ge med sig, så det blev att stanna hemma frå jobbet idag. Just nu känns det som om illamående skall gå över till en förkylning eller influensa, men tiden får utvisa. Jag känner mig i vilket fall som helst "urkass" och fryser som tusan. Skall strax lägga mig i ett varmt bad för att få upp värmen i kroppen.

Jag gjorde i alla fall en LO klar i söndags som jag inte blivit färdig att lägga upp på bloggen förrän nu, den är från min Romresa - närmare bestämt från en utflyckt till Trastevere.

På Wikipedias hemsida står att läsa att Trastevere är en stadsdel i västra Rom och tillika ett av Roms rioni. Namnet ”Trastevere” kommer från den latinska benämningen ”Trans Tiberim” — ’på andra sidan Tibern’. Trastevere var redan under antiken en tätbefolkad stadsdel och omfattades av den aurelianska muren. Under medeltiden var bebyggelsen begränsad till en smal remsa närmast floden Tibern; innanför den bredde kloster och vingårdar ut sig.
Trastevere, som i stort sett har bibehållit sitt medeltida gatunät, består av pittoreska gator, gränder och piazzor. Karakteristisk är Piazza de' Renzi med dess omgivande bebyggelse. I Trastevere återfinns flera intressanta kyrkor, bl.a. Roms, enligt uppgift, äldsta Maria-kyrka, Santa Maria in Trastevere med utsökta absidmosaiker samt San Pietro in Montorio med Bramantes Tempietto.
I norra Trastevere är Villa Farnesina belägen. Drottning Kristina residerade i Palazzo Corsini i Trastevere.


ROMRESAN, onsdagen den 16 september, Pompeji

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pompeji

ROMRESAN, torsdagen den 17 september, San Callistokatakomberna och Vatikanmuseet.Efter besöket i San Callistokatakomberna läs mer här fortsatte jag och Pansy på egen hand till Vatikanmuseet. 

http://www.christusrex.org/www1/vaticano/0-Musei.html

Klipp & Klistra...

... vårt lilla nätverk bestående av 6 scrapglada tjejer, hade sin kvartalsvisa scrapräff igår där julkort med annorlunda vikningar samt en jultag stod på programmet.
Som vanligt hade vi jättetrevligt och värdinnans make stod för "marktjänsten" och gjorde det med bravur. Välplanerat och jättegott var det.

Här är korten vi gjorde igår:

     

Long time no see...

...

Ja, det var verkligen ett tag sedan sist. Inte ett inlägg sedan september månad, så jag kan knappast kallas bloggare :-o)

Men hur som helst, det har varit helg, Allhelgonahelg, och med den några extra dagar ledigt.

Julkort i massor har det blivit. Jag blev så himla inspirerad efter Scrapträffen hos Pema för två veckor sedan så när då kreativiteten infann sig i fredags var der bara att sätta igång.

Hela 29 kort har det blivit. Inte helt med sanningen överensstämmande, för några av nedanstående kort blev gjorda för en dryg månad sedan men jag har inte blivit färdig att lägga upp dem på bloggen.

En del av vikningarna har jag plockat från Splitcoaststampers hemsida efter ett tips av Eva på Hobby & Hantverk.

                
Ovanstående kort gjordes redan i början av oktober.


                  

RSS 2.0