Kabaréafton på Moulin Rouge

Är man i Paris, får man inte missa Moulin Rouge.

Parisportalen står det: "Varje kväll klockan 21.00 och 23.00 går ridån för en av de mest berömda föreställningarna genom tiderna, Moulin Rouge. Just nu spelas Féerie, vilken beskrivs som en glittrande show med över 100 artister från världen över, som framför storslagna nummer till originalmusik spelad av 80 musiker och 60 körsångare.

Om man översätter Moulin Rouge ordagrant, betyder det ’röd väderkvarn’. En röd väderkvarn är även vad som har blivit symbolen för denna världsberömda och storslagna liveshow, uppsatt i Paris ända sedan 1889. Namnet är hämtat från 1600-talets Paris, då det uppställt på Montmater anns inte mindre än 30 väderkvarnar.

Moulin Rouge skapades av Joseph Oller, en bookmaker som bytte karriär till show business. Han var även grundare till Paris music hall; Paris Olympia. Redan från början var Moulin Rouge en succé, men det var ingenting jämfört med den popularitet cabarén skulle få efter att ha introducerat en ny dans; Can can. Can can innebar ursprungligen att ”finare” prostituerade som jobbade i lokalen lockade till sig klienter genom att lyfta på sina kjolar och visa benen, underkläderna och ibland mer än så. Som så mycket annat i Paris under den här tiden ansågs bland annat därför Moulin Rouge som en vågad och extravagant upplevelse. Ju längre tid som gick så blev showen mer och mer populär, och de prostituerade byttes ut mot dansare som på scen utförde den mer fartfyllda och akrobatiska Can can vi känner till idag. Showen består dock inte enbart av Can can, utan även operetter och annan typ av dans och sång.Stadsrundturen avslutas med....

... mitt absolut vackraste objekt, Cathédrale Notre Dame du Paris.

Bland stadens många monument intar Notre Dame en särställning. Denna gotiska katedral är Paris historiska hjärta och ligger på ön Ile de la Cité, där de första parisarna bodde. Än i dag imponerar denna medeltida helgedom med sina höga valv, stenskulpturer och massiva torn.


På stadsrundtur i Paris

På stadsrundturen stillades vår nyfikenhet om historien bakom olika byggnader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Detta kulturcentrum bjöd på en mångfald av sevärdheter, museer och shopping. Ett utmärkt sätt att lära känna staden innan vi gav oss ut på egna äventyr!
Eiffeltornet i dagsljus
En av Paris broar, den absolut vackraste; Port Alexander III
Triumfbågen på Champs Elysee
och sist men inte minst Invaliddomen där Napoleon ligger begravd.

Kvällstur i Paris

Första kvällen i Paris.
Vi åker Champs Elysées fram och skådar Triumfbågen i strålkastarnas sken, men ingen plats är dock bättre att se detta skådespel från än högt uppe i luften. Vi stannar vid Gustave Eiffels torn och åker upp till våning 2 (3:e var tyvärr stängd för kvällen) varifrån ett enormt Paris breda ut sig.

Äntligen framme!

Bonjour PARIS!
Framför vårt hotell, Hotel du Casino!
Ett enkelt men helt OK hotell. Vi hade dock en del problem med avloppet i vårt badkar, men det var till å stiga upp tidigt för att vara först i duschen av alla på hotellet för att undvika att avloppsvattnet från andra rum bubblade upp i vårt badkar.
Ja, mycket skall man vara med om.

Manikyr & Pedikyr på "G"?

Ja, det kan man fråga sig.
I Bryssel stötte vi på detta ekipage.

Dokumentationen om Parisresan fortsätter...

Första övernattningen på Hotel Mercure i Hagen i Tyskland.
En utslagen resekamrat sträcker ut sig på sängen.
Efter en god frukost bar det av mot Belgien och dess huvudstad Bryssel (en riktigt skitig stad)  där vi gjorde en liten stadsvandring.
Vi ser bland annat den omtalade Manneken Pis (en pytteliten staty).

Tillsammans blev dom 150 år...

... brorsan 60

och morsan 90

RSS 2.0