Dear Jane...

… ett evighetsprojekt.

 

Originalet, sydd av Jane A Stickle, och blev klar 1863!

Ibland är man galen, men jag har under ett par månader funderat på det här med handsömnad och tittat lite på Dear Jane. I går gjorde jag slag i saken och köpte bok, där alla blocken beskrivs samt lite annat smått och gott värt att veta innan man startar, linjaler och några bitar tyg. Jag är förvisso glad för lite mer färgstarka tyger, men har beslutat mig för att min Dear Jane skall sys i lite mera jordnära färger.
 
Jag får som sagt se det som ett evighetsprojekt, 225 små block, 5"x 5" dvs 12,7 x 12,7 cm vardera. Ett riktigt "hästjobb", men tanken är sköna timmar framför TVn. Det blir en utmaning av största mått och kräver metervis med tyg!

Jag har bestämt mig för att sy hela projektet för hand och räknar med många ÅRS Arbete!!

Eftersom jag har inte lyckats finna någon svensk grupp på FB som handlar om ämnet har jag valt att starta upp en grupp trots att jag själv är en riktig ”newbie” vad gäller Dear Jane. Gruppen heter ”Vi syr en Dear Jane”. Så du som läser detta inlägg och själv är intresserad av att sy eller redan sytt en Dear Jane, hoppas jag ansluter dig till gruppen. Jag kommer att behöver all hjälp jag kan få under arbetets gång.

Men, det finns en riktigt bra sida som jag frekvent kommer att besöka, Dear Jane, för vägledning. Har även anmält mig till en kurs i Danmark hos JA Design som också säljer underbara tyger som passar till projektet.

 


Nu är överdelen monterad...

... och sömmar markerade så nu skall här sys. Nederdelen och nåldynan på hennes arm kommer sist när alla delarna är fastsydda.
 
 

Quilt Divan...

... börjar så nätt att ta form men fortfarande återstår mycket att göra. Fickor, kjol med mera skall strykas ihop, konturer märkas upp innan hon är klar att sammanställas helt och hållet.  
Bakgrund och sidor skall sys ihop innan hon kan färdigmonteras, därefter skall alla delarna sys på och sist skall hon dekoreras med lite olika saker, örhängen, draget på dragkedjan, knappar på hjul osv.
 
MEN, häftig är hon!
 
 
 
 

Forest Galorest...

...., en helt underbar quilt.
 
Jag har prenumererat på en BOM (Block of the month) hos Stitch´n Heaven i Texas och är fullständigt exalterad över hur underbar denna quilt kommer att bli. 
 
De sex första blocken är snart klara, skall bara kanta applikationerna:
 
Om två veckor kommer 3 nya block - underbart - kan knappt vänta.
 
 

Öresundsquiltarna firar 10-års jubileum och har quiltmässa i Limhamns Folkets Hus...

... den 26 tom 28 september. Det kommer att finnas många fina arbeten att beskåda och kanske ett och annat till försäljning.
 

RSS 2.0